instabook.grNews DeskΌταν η άγρια ομορφιά δεν μπορεί να εξημερωθεί

Aston Μartin Vantage 2018

Όταν η άγρια ομορφιά δεν μπορεί να εξημερωθεί

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε τον κόσμο να ξεχάσει το προηγούμενο, εντυπωσιακό μοντέλο της

Λίγες ημέρες μετά την πολυαναμενόμενη αποκάλυψη της νέας Vantage της Aston Martin και ενώ τα επιφωνήματα, τουλάχιστον ως προς τις εικόνες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έδωσε η εταιρεία, συνεχίζονται από τον ευρωπαϊκό -και κυρίως τον βρετανικό- τύπο, η περίφημη αυτοκινητοβιομηχανία από το Gaydon του Warwickshire έδωσε στη δημοσιότητα μία εντυπωσιακή φωτογράφηση και ένα φιλμάκι που έκανε ο Βρετανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Rankin, ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του στη Γηραιά Αλβιώνα. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, οι οδηγίες που δόθηκαν στον Rankin παρομοίαζαν τη V8 μηχανή της Vantage με ένα είδος «αρχέτυπου κυνηγού» και σαν κάτι «πολύ όμορφο που δεν μπορεί όμως να εξημερωθεί».

Ως προ το ίδιο το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο τώρα, έρχεται σαν σίφουνας στην αγορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, με άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, κινητήρα της AMG 510 ίππων, αλλά και γεμάτο τεχνολογία. Όλα είναι καινούργια στη νέα Vantage, από το πλαίσιο και τον κινητήρα μέχρι την αεροδυναμική και την on-board τεχνολογία της. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ενθουσιάζει πραγματικά το μάτι, τουλάχιστον στις επίσημες φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Aston Martin και οι οποίες αποκαλύπτουν ένα πολύ δυναμικό και αθλητικό κουπέ, με χαμηλά τοποθετημένη οροφή και ρευστές γραμμές. Στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζει η πολύ χαμηλή γρίλια που συνδυάζεται με νέα μικρά σε μέγεθος φώτα, αλλά και έντονες νευρώσεις στην οροφή. Πίσω, ο δυναμισμός είναι πολύ έντονος όπως αυτός εκφράζεται από τον αγωνιστικού τύπου διαχύτη, αλλά και από τα λεπτά φωτιστικά σώματα που βρίσκονται τοποθετημένα ακριβώς πάνω στο τελείωμα της οροφής.

Ως προς το εσωτερικό της Vantage, οι σχεδιαστές της Aston Martin δημιούργησαν μια πολύ εντυπωσιακή καμπίνα, στην οποία ξεχωρίζει το κατώτερο τμήμα της κεντρικής κονσόλας, με τα τοποθετημένα τριγωνικά κουμπιά για το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ιδιαίτερη είναι και η απαραίτητη οθόνη πληροφόρησης για το σύστημα πολυμέσων, στο πάνω τμήμα του ταμπλό.

Ο κινητήρας της Vantage είναι και πάλι τοποθετημένος στο εμπρόσθιο τμήμα, όμως σύμφωνα με την εταιρεία βρίσκεται όσο πιο χαμηλά και όσο πιο πίσω είναι δυνατόν, ώστε να εξασφαλίσει χαμηλό κέντρο βάρους και κορυφαία κατανομή βάρους στο 50:50 μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Πολύ δουλειά έχει γίνει και στη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου (1.530 κιλά). Ως προς το μοτέρ, αυτό είναι ο νεότερος 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας βενζίνης των 510 ίππων ισχύος και 685 Nm ροπής της Mercedes-AMG. Συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο από τη ZF και προσφέρει άκρως εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 313 χλμ./ώρα.

Η νέα Vantage είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Το Electronic Rear Differential «μπορεί να μετατραπεί από πλήρως ανοιχτό σε 100% μπλοκέ σε χιλιοστά του δευτερολέπτου», μεταβάλλοντας συνεχώς τη ροπή που δέχεται ο κάθε κινητήριος τροχός για την καλύτερη δυνατή ευστάθεια κι ευελιξία.

Η αεροδυναμική, ήταν ακόμα ένα σημαντικό κεφάλαιο στην σχεδίαση της Vantage. Η Aston Martin κατάφερε να πετύχει τα αποτελέσματα που ήθελε, χωρίς να επηρεάσει το γεμάτο καμπύλες αμάξωμα. Το εμπρός spoiler έχει σχεδιαστεί ώστε να καθοδηγεί τον αέρα κάτω από το αυτοκίνητο, ενώ το πάτωμα έχει συγκεκριμένα κανάλια καθοδήγησης του αέρα ώστε ο αέρας να φτάνει καθαρός στο πίσω diffuser. Ακόμα και τα πλαϊνά ανοίγματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποφορτίζουν από πίεση τους εμπρός τροχούς ενώ το πίσω μέρος έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργεί αρνητική άντωση στο πίσω μέρος.

Η Aston Martin έχει ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών, με τις τιμές της νέας Vantage να ξεκινούν από τα €154.000 (στη Γερμανία). Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK